Ana içeriğe atla

Martha Higareda Kimdir



Martha Higareda Kimdir
Meksikalı oyuncu, senarist ve yapımcı olan Martha Higareda 24 Ağustos 1983 doğumludur ve orjinal adı Martha Elba Higareda Cervantes’tir. Meksika’nın Tabasco kentinde dünyaya gelen Martha Higareda’nın annesi Martha Cervantes, babası ise terapist Jose Luis Higareda’dır. 

 Martha Higareda Kimdir

14 Ağustos 1983 doğumlu Martha Higareda’nın oyunculuk yeteneğinin aileden geldiğini söyleyebiliriz. Meksikalı bir oyuncu olan annesinin dışında kız kardeşi de Meksikalı aktris Miriam Higareda’dır. Martha küçük yaşlardan itibaren sahneye çıkmaya başladı. Küçüklük dönemlerinde caz ve flamenko gibi danslarıyla sürekli sahne aldı. 14 yaşına geldiğinde ise profesyonel bir oyuncu olabilmek adına Mexico City’ye taşındı. Bu dönemde bir çok tiyarto oyununda sahne almaya başladı. Profesyonel bir oyuncu olabilmek adına çok yoğun çalışmaya başlayan Martha Higareda, sabahları üniversiteye giderken akşamları da oyunculuk okuluna gitmeye devam etti. Hafta sonları da tiyatro oyunlarında sahne aldı. Bu yoğun tempoda kariyerini oluşturmaya çalışan Higareda 1 yıl sonra rahatladı. Annesi ve kız kardeşi de Mexico City’ye taşındı. Televizyon dünyası ile ilk tanışması da bu yıllarda oldu. İlk olarak Disney Channel’da ekrana çıktı. 

 Martha Higareda hayatı

Üniversite de okuduğu dönemde iletişim fakültesinden sahne sanatlarına geçiş yapan Meksikalı oyuncu, 2002 yılında Amarte Duele adlı sinema filminde Renata karakterini canlandırarak ilk baş rol deneyimini yaşadı. Filmin gişede büyük başarı kazanması, erken yaşta popülerite kazanmasında etkili oldu. Ayrıca yeni mezun olan genç ve yetenekli öğrenciler arasında oscar denilebilecek düzeyde etkili bir ödül olan Gümüş Tanrıça ödülünü kazandı. Aynı yıl Meksika akademi ödüllerinde en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülüne aday gösterildi. 2007 yılında Columbia Pictures tarafından üretilen Niñas Mal filminde inatçı ve tatlı bir punk kızı olan Adela karakterini canlandırdı. Bu filmde sergilediği başarısı, Meksikalı gençlerin saç ve giyim tarzlarında da değişiklikler olmasını sağlayacak kadar etkiliydi. Bu tarihten Sonra da Los Angeles şehrine taşındı. Bu sayede Amerikan televiyon ve sinema dünyasına girdi. 2008 yılında Hollywood’a taşınan Martha Higareda, searyo yazarlığı okumaya başladı. Aynı yıl ise Keanu Reeves, Hugh Laurie ve Forest Whitaker gibi isimlerin rol aldığı Street Kings filminde rol aldı. Aynı yıl kendine ait bağımsız bir film olan Te presento a Laura filmini yazdı ve çekti. İlk bağımsız filmi 10 hafta boyunca, gişe sayısı bakımında ilk 10 film arasında yer almayı başardı. Bu başarıların ardından gişede büyük bir kitleye ulaşmayı başaran bir kaç sinema filmi daha üretti ve rol aldı. Ardından Amerikan sinema dünyasının en aranan oyuncuları arasına girmeye başladı. Ülkesi olan Meksika’nın en popüler oyuncuları arasında olan Martha Higareda 2018 yılında vizyona giren ve Netflix’in en yüksek bütçeli dizisi olan Altered Carbon adlı dizide Kristin Ortega karakterini canlandırıyor. Özellikle bilim kurgu seven dizi izleyicisinin beğenisini kazanan Altered Carbon konusu ve içeriği ile televizyon dizi eleştirmenlerinden geçer not alırken, ünlü oyuncu da performansı ile olumlu eleştirileri almayı başardı. 

Kaynak: Mor Çizme - Mor Çizme Sinema - Mor Çizme Biyografi

Yorumlar